(voorheen: Dyme amazonica)
Dyme bifrons – Nimf
Dyme bifrons – Nimf
Dyme bifrons – Volwassen vrouw
Dyme bifrons – Volwassen vrouw – Rode monddelen
Dyme bifrons – Volwassen vrouw – Rode monddelen
Dyme bifrons – Volwassen vrouw
Dyme bifrons – Eitjes
Algemene verzorgingsfiche
- Oorsprong: Peru
- Voedsel: Braam, hypericum, roos
- Grootte (zonder poten): mannetje 7-8 cm , vrouwtje 8-10 cm
- Voortplanting: Seksueel en parthenogenetisch
- Incubatietijd eieren: 4 maanden
- Zorg voor de eieren: De eitjes hou je best licht vochtig door ze wekelijks een paar keer te sproeien. Oppassen dat ze niette vochtig staan of je krijgt ongetwijfeld schimmel.
- Verzorging en luchtvochtigheid: Hou deze soort op braam en hypericum. Ze hebben immers een voorkeur voor hypericum en doen het hierop ook beter. Deze soort houdt van een iets hogere luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Elke avond even sproeien op de bodem is noodzakelijk. Zet ze niet té vochtig, anders verliezen ze poten en ga je veel dode diertjes hebben.
- Tijd tot volwassenheid: 5 tot 6 maanden
- Terrarium en ventilatie: Een klein terrarium van 30 cm met één of meerdere ventilatiestroken volstaat.
- Interessante weetjes: Deze diertjes spuiten een defensieve vloeistof op je vingers als je ze probeert te vangen. Deze ruikt naar aardappelen en is niet aangenaam. Over het algemeen ruikt het terrarium bij het openen nogal muf.Ondanks dat deze takken er bijna doodgewoon uit zien hebben ze toch een paar leuke kenmerken. De oksels van de takken zijn mooi blauw en ze hebben rode monddelen die ze open zetten wanneer je ze stoort. Mogelijk is dit een tactiek om belagers af te schrikken of om te tonen dat ze giftig zijn.
- Moeilijkheidsgraad van 1 (makkelijk) tot 5 (zeer moeilijk): 2